Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών                                                   Ρέθυμνο, 01 Ιουλίου 2014

Πρακτορείων Ρεθύμνου.

 

Προς :

 

–  Το ΔΣ  του συλλόγου ξενοδόχων νομού Ρεθύμνου.

– Το ΔΣ του συλλόγου ενοικιαζομένων διαμερισμάτων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».

 

Αξιότιμοι  συνεργάτες ,

 

Όπως καλά γνωρίζετε και ζείτε τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο στην τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως επηρεάζοντας και το Ελληνικό  τουριστικό προϊόν  . Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι ΤourOperators (TO) της ευρωπαϊκής αγοράς έχουν κλείσει ή αγοραστεί με αποτέλεσμα 3-4  μεγάλοι και γνωστοί ΤΟ να ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού στην Κρήτη ενώ τα onlineportals και agencies πολυεθνικών συμφερόντων και εταιρειών με τεράστιες διαφημιστικές δαπάνες , συμπληρώνουν το μονοπωλιακό περιβάλλον  της τουριστικής αγοράς της Κρήτης .

 

Το αποτέλεσμα αυτού του μονοπωλίου το ζούμε καθημερινά και εμείς και εσείς. Εμείς έχουμε χάσει τους περισσότερους συνεργάτες μας και εσείς είστε αναγκασμένοι να αποδέχεστε την σκληρή οικονομική πίεση τιμών των μονοπωλίων αυτών.

 

Οι τουριστικοί πράκτορες Ρεθύμνου προωθούμε την ανάπτυξη της τοπικής , Ρεθεμνιώτικης αγοράς, προωθώντας τα καταλύματα στην περιοχή του νομού μας και τον τόπο μας , παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η απόσταση από τις πύλες εισόδου στο νησί .

 

Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να στηρίζουμε την αγορά μας και στηρίζοντας την αγορά μας να υποστηρίζουμε και τους κλάδους μας αμφότεροι. .

Παρακάτω σας παραθέτομε τις προτάσεις μας :

 

  1. τα γραφεία του Ρεθύμνου θα εντείνουν τις προσπάθειες τους ούτως ώστε όλοι οι συνεργάτες τους να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών τους στο Ρέθυμνο.
  2. τα γραφεία του Ρεθύμνου θα εντείνουν τις προσπάθειες τους  ώστε οι συνεργάτες  τους στο εξωτερικό να έχουν στην μπροσούρα τους το Ρέθυμνο σαν πρώτο προορισμό στην Κρήτη και στην Ελλάδα   με περισσότερες σελίδες και πλουσιότερο διαφημιστικό υλικό.
  3. τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα  του Ρεθύμνου θα πρέπει από την πλευρά τους να βοηθούν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που περιγράψαμε παραπάνω  τους Ρεθεμνιώτες τουριστικούς  πράκτορες δίνοντας ίδιες τιμές με τα μεγάλα γραφεία και onlineportals και agents , δίνοντας σταθερά allotment , και προτεραιότητα στα Ρεθεμνιώτικα γραφεία ανεξάρτητου δυναμικότητας.

 

Εάν υπάρχει αυτή η αλληλοβοήθεια μεταξύ μας μόνο αμοιβαίο όφελος μπορεί να αποφέρει . Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας αυτές είναι εφικτές και περιμένουμε τις δικές σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Στράτος Μπερέτης

Πρόεδρος Δ.Σ